Ruim assortiment sokken van top merken!

Skisokken

Tijdens de wintersport is het erg belangrijk dat je goede skisokken draagt tijdens het skiën, snowboarden of tijdens het langlaufen. Vooral de skischoen is erg hard, waardoor het van belang is om fijne skisokken te dragen om pijnlijke voeten te voorkomen.


Geen zweetvoeten in skisokken

Onze voeten is een van de meest zwetende lichaamsdelen en zweet is niet iets waar wij mee geconfronteerd willen worden. Bovendien krijg je natte voeten van zweetvoeten, waardoor je het koud krijgt. Die kou kan op je spieren slaan, waardoor blessures onvermijdelijk worden. Daarom moet je zweetvoeten zien te voorkomen door het dragen van skisokken van de juiste materialen.

Van belang bij skisokken

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de skisok lekker zit. Wanneer de skisokken bekneld zitten, te groot zijn of schuren, kunt u blaren krijgen en zult u uw wintersport toch anders ervaren dan de bedoeling is. Bovendien moeten de skisokken optimaal contact hebben met de skischoen.

Goede skisokken

Het dragen van goede skisokken is zeer belangrijk. Dit wil men nog wel eens onderschatten. Er zijn zoveel soorten skisokken in de winkel, die in prijs sterk variëren. Daardoor ontstaat de vraag wat is nou een goede skisok. Zijn dat nou de duurste skisokken of de dikste skisokken? Voor goede skisokken moet er gekeken worden naar de polsering. De polsering wil zegen de dikke en dunne oppervlakte van de sokken zoals bij de enkel en de scheenbenen. Hoe beter deze polsering is, des te fijner de skisok zit. De dikte van de skisok is per persoon verschillend, het is maar net wat u het fijnst vindt. Bovendien is de dikte van de skisok afhankelijk van de ski zelf.

Veel mensen kiezen voor te dikke skisokken, dit is dan ook meteen de meest gemaakte fout wat betreft het kopen van goede skisokken. Badstoffen of geitensokken raden wij sterk af. Wij raden aan om synthetische of wollen sokken te kopen. Veel mensen denken dat hoe dikker de sok, des te warmer de skisokken zijn of hoe zachter, des te beter. Dit is echter niet waar.

Te dikke skisokken beknellen namelijk de bloedsdoorloop en veroorzaken drukplekken. Daarom dat de experts zeggen dat je beter wat dunnere skisokken kunt gebruiken. De sokken moeten niet te groot en niet te klein zijn, koop daarom dus de goede maat skisokken.

Sokken aanbiedingen